Descopera gustul
Gustul foarte bland, dar deschis, cu parfumul sau puternic il face potrivit pentru a-l amesteca intr-o salata. Luati o felie mica de ton proaspat, scufundati-o in sos de soia Kikkoman, infasurati-o intr-o frunza de Shiso si veti ramane uimiti. Incercati tartarul de ton proaspat amestecat cu esalota fina, putin piper si sare, o nota de sos de soia si niste frunze de Shiso proaspete tocate deasupra. In Asia este popular ca Tempura.
Despre origine
Shiso Leaves, denumita si "Oba" in Japonia, se regaseste toate preparetele pe baza de peste crud. Motivul principal, pe langa gustul ei bun, este faptul ca se crede ca frunza este un stimulent intestinal si protejeaza impotriva (usoare) intoxicatiilor alimentare.
Disponibilitate
Frunzele de Shiso sunt disponibile pe tot parcursul anului si pot fi pastrate cu usurinta pana la noua zile la o temperatura de 2-7°C. Produse intr-o cultura responsabila social, frunzele Shiso indeplinesc standardele de igiena din bucatarie. Produsele au nevoie doar de clatire, deoarece sunt cultivate curat si igienic.