Descopera gustul
Feniculul de mare are o serie de intrebuintari in domeniul culinar. Datorita aromelor sale concentrate, dozarea feniculului de mare trebuie sa fie una foarte precisa. Cand este albita, aroma plina de sparanghel este cea mai evidenta.
Cu ce merge impreuna
Feniculul de mare are o serie de intrebuintari in domeniul culinar. Datorita aromelor sale concentrate, dozarea feniculului de mare trebuie sa fie una foarte precisa. Cand este albita, aroma plina de sparanghel este cea mai evidenta. Feniculul de mare se potriveste bine cu ingredientele grase si este bun in combinatii cu crustacee. De asemenea, se spune ca planta are un efect diuretic, care ajuta in curatarea toxineleor si imbunatatirea digestiei. Cu toate acestea, nu exista nicio dovada stiintifica pentru acest lucru.
Despre origine
O planta gasita de pe plajele Marii Negre pana la coasta Oceanului Atlantic de Nord. Se gaseste si pe coastele mediteraneene, dar este o specie protejata amenintata de disparitie. Se stie ca feniculul de mare contine aproximativ treizeci de uleiuri esentiale, cum ar fi terpine gamma (gasete in citrice), sabinene (gasite in morcovi), beta-felandrene (anis, sellery, fenicul) si metiltimol (cimbru).
Disponibilitate
Feniculul de mare este disponibil pe tot parcursul anului si poate fi pastrat cu usurinta pana la noua zile la o temperatura de 2-7°C. Produs intr-o cultura responsabila social, Sea Fennel indeplineste standardele de igiena din bucatarie. Produsele au nevoie doar de clatire, deoarece sunt cultivate curat si igienic.
Gust:
Dulce, Sarat, Acru, Amar, Umami
Culturi:
Balcanica, Baltica, Olandeza, Franceza, Greaca, Italiana, Mediteraneana, Nordica, Nord-Americana, Portugheza, Spaniola, Turca
Folosire:
Coacere, albire, amestecare, conserve, tocare, decorare, prajire, uscare, extragere, garnitura, gel, infuzie fierbinte, marinare, ulei, paste / aluat, muratura, prajire, fum, sous vide, abur, prajire
Mancaruri:
Branza, Cocktail, Crustacee, Peste, Functional, Pranz, Fel Principal, Carne, Pasare, Supa, Sushi, Vegetarian, Legume
Taste friends:
Gin, Vodca, Branza (Altele), Creveti, Homar, Crab, Alte crustacee, Cod, Anghila, Monkfish, Somon, Peste (Apa Sarata), Peste (Apa Dulce), Crustacee, Castraveti, Vinete, Masline, Dovleac, Marar, Fenicul, Capra, Miel, Organe, Porc, Vitel, Scoici, Stridii, Calamar, Sare, Chili, Conopida, Varza, Ceapa, Cuscus, Ulei De Masline, Ponzu, Seminte De Dovleac, Orez, Alge Marine, Sos De Soia, Tofu, Yuzu