Descopera gustul
Caviarul Moai este cunoscut sub numele de „Umibudo”, cuvantul japonez pentru „struguri de mare” sau „caviar verde”. Este de fapt o alga comestibila cu bule mici pe tulpini, care amintesc de un mic ciorchine verde de struguri sau icre de peste. Bulele se sparg cu usurinta pe limba, eliberand un gust usor sarat care aminteste de apa de mare. Cand este folosit crud, este un ingredient atractiv din punct de vedere vizual, cu o senzatie gelatinoasa, asemanatoare unui gel.
Cu ce merge impreuna
Frumusetea caviarului Moai il face perfect pentru topping pe tartine, in combinatie cu cocktail-uri sau ca element functional in mai multe preparate de peste, crustacee, tempura, sushi, supe, salate sau preparate din orez. Tot in combinatie cu deserturi poate fi foarte speciala. Clatiti usor, indepartati umezeala de acces si consumati-o cruda ca sashimi. Expunerea rapida a caviarului Moai la apa cu gheata, va imbunatati textura si gustul. Aveti grija sa nu aplicati pansament de sus, pentru ca va ofili rapid.
Despre origine
Originea cuvantului „Moai” provine de la un grup de batrani din Okinawa, Japonia, una dintre zonele albastre originale. Koppert Cress a fost intotdeauna inspirat de zonele albastre. Locuitorii din aceasta zona au o calitate a vietii mai buna si mai lunga decat aproape oricine altcineva din lume. Originea caviarului Moai este urmarita din zona Japoniei, Filipine, Thailanda si Vietnam. In habitatul lor natural, plantele cresc foarte repede si reprezinta o sursa importanta de nutritie sanatoasa pentru localnici. Strugurii de mare sunt folositi in mod traditional ca legume sarate, continand nutrienti valorosi si toate partile plantelor sunt comestibile.
Disponibilitate
Caviarul Moai este disponibil pe tot parcursul anului, cultivat si transportat in apa sarata si poate fi pastrat cu usurinta pana la sapte zile la temperatura camerei de 17-25°C. Evitati lumina directa a soarelui. Cultivat intr-o cultura responsabila social, Moai Caviar indeplineste standardele de igiena din bucatarie. Produsul este gata de utilizare, deoarece este cultivat curat si igienic.
Culturi:
Asiatica, Baltica, Japoneza, Coreeana, Mediteraneana, Nordica, Portugheza, Thailandeza
Folosire:
Infuzie rece, decor, prajire, uscare, congelare, marinare, fum
Mancaruri:
Alcool, Branza, Cocktail, Crustacee, Desert, Peste, Fructe, Functional, Fel Principal, Pasari de curte, Gustare, Supa, Starter, Sushi, Vegetarian, Legume
Taste friends:
Gin, Vodca, Mozzarella, Branza (Altele), Ciocolata, Cafea, Creveti, Homar, Crab, Alte crustacee, Cod, Anghila, Monkfish, Somon, Peste (Apa Sarata), Crustacee, Mar, Citrice, Nuca De Cocos, Porumb, Castraveti, Vinete , Kalamansi, Lamaie, Lime, Mandarin, Mango, Portocala, Fructul Pasiunii, Ananas, Dovleac, Capsuni, Pepene Verde, Arpagic, Marar, Fenicul, Menta, Salvie, Tarhon, Anason, Furnici, Insecte (Altele), Ciuperca Shiitake, Trufe, Scoici, Stridii, Calamar, Scortisoara, Vanilie, Avocado, Sfecla Rosie, Conopida, Ghimbir, Salata Verde, Cartofi Dulci, Ulei De Masline, Ponzu, Orez, Alge Marine, Sos De Soia, Tofu, Yuzu