Cum se matureaza suncile de Blázquez?
Suncile se matureaza prin metode artizanale. Procesul presupune tunderea initiala inainte de a supune suncile la sarare. Se face o piramida stratificata de sunci si sare de mare intreaga. Pentru a se asigura ca toate carnurile primesc o saramura omogena, angajatii Blázquez schimba zilnic pozitia suncilor in laboratoare.
Suncile isi vor pierde prima umiditate in interiorul secaderosului - celule de refrigerare cu umiditate si temperatura controlata - timp de aproximativ trei saptamani. In primavara, suncile sunt transferate in secaderos naturale: incaperi foarte mari in care jamones isi vor petrece toata vara si isi vor pierde cea mai mare parte din greutate pe masura ce se usuca. Toamna, suncile sunt duse in pivnita unde vor finaliza procesul de rafinare: o maturare foarte lenta care le va duce sa devina o excelenta gastronomica.
Ce face special porcul iberic Cebo?
Porcii Cebo sunt de rasa iberica, dar sunt crescuti cu furaje pe baza de cereale, leguminoase sau ierburi din campurile familiei Blázquez, spre deosebire de Bellota care se hraneste cu ghinde. Desi Cebo nu este crescut in libertate, sunt totusi animale care se bucura de spatiu amplu pentru a se deplasa, o conditie care ajuta la producerea grasimii aurii care se topeste in gura atunci cand sunt gustate.
Provenienţa
Guijuelo Salamanca SPANIA
Tipologie
Sunca iberica Cebo taiata in prealabil
Format
100 g, ambalat in vid, pre-feliat
Ingrediente: pulpa de porc si sare
Mod de pastrare: a se pastra la temperaturi sub 5°C
Valori nutritive:
per 100 g
Valoare calorica:
1331kJ/319kcal
Acizi grasi saturati:
6,5 g
Atentie:
Echipa noastra face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Fotografiile au caracter informativ iar unele specificaţii pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Pentru informatii suplimentare va stam oricand la dispozitie la telefon sau prin email.
Informatii conformitate produs