Durata de livrare: 3-4 zile lucratoare
Sfatul bucatarului
In Japonia se obisnuieste sa se serveasca Wagyu in felii subtiri si sa-l gateasca pe gratarul „Teppanyaki”, pe o farfurie de fonta „Sukiyaki” sau intr-un bulion usor, faimosul „Shabu-Shabu”.
Alternativ, va recomandam sa gatiti carnea intr-o tigaie, cateva minute pe fiecare parte doar pentru a sigila marginile. Inima fileului trebuie sa ramana aproape cruda.
Gatitul la gratar sau la gratar nu este absolut recomandat pentru ca grasimea ar fi atacata de flacara si toate sucurile de carne s-ar dispersa.
Ce inseamna Wagyu?
Cuvantul este compus din (和) „WA” care inseamna Japonia (牛) „GYU” inseamna Bovina. Cuvantul Wagyu inseamna vite japoneze, poate fi nascut si crescut oriunde in lume, atata timp cat are o linie genetica de vite wagyu.
Saga Wagyu este carne de vita japoneza din prefectura Saga: se caracterizeaza printr-o marmorare extrem de fina, numita „sashimi lucios” care ofera un gust delicat, unic.
Cum se masoara nota Wagyu?
Inspectorii guvernamentali evalueaza randamentul bovinelor (randamentul de carne raportat la greutatea totala a animalului) pe o scara de A - B - C. La fel de importanta este infiltrarea grasimii (in japoneza „sashi”) care variaza de la o scara de valori. de la 1 la 5.
Gradul A5 este topul pentru marmorare, culoare, stralucire si consistenta a carnii si stralucire a grasimii.
Provenienţa
saga JAPONIA
Tipologie
Japoneza Black Wagyu nota A5
Atentie: Echipa noastra face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Fotografiile au caracter informativ iar unele specificaţii pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Pentru informatii suplimentare va stam oricand la dispozitie la telefon sau prin email.