Producatorul este Fromagerie Mercier din Alpii Savoieri. Mercier conduce mai multe fabrici de lapte si apoi isi prelucreaza propriul lapte in Beaufort si alte branzeturi din fabrica de branzeturi din vale.
Pura placere este o necesitate. In orice caz, innobileaza fonduea de branza si merge bine si ca ingredient pentru produsele de patiserie cu branza.Beaufortul, care are o origine protejata, cunoaste doua sub-soiuri: „Alpage”, de asemenea „Chalet d'Alpage”, este branza in o zona mai restransa in Sennhütte, la o altitudine de 1500 m, in timp ce „Beaufort d'été“ este in general facut din lapte de vara.
Branza facuta din lapte de iarna este putin mai compacta, mai uscat si mai palid in aluat.
O recomandare de vin pentru Beaufort este Vins jaunes din Jura franceza (soi de struguri Savagnin).
Branza tare frantuzeasca facuta cu lapte crud, minim 50% grasime in substanta uscata Ingrediente: LAPTE CRU DE VACA, sare, culturi, cheag. Scoarta naturala nu este recomandata pentru consum. A se pastra la +4°C pana la 8°C.