Durata de livrare: 15 - 20 zile lucratoare
Carnea de Chianina isi ia numele de la patria sa, Valdichiana. Este o rasa veche de vite italiana, mai ales in Toscana, dar si in Umbria si Lazio. Blana ei este alb pur si picioarele conice ii permit sa pasceasca fara dificultate.
Carnea sa este cea mai valoroasa din Italia, prin aceasta obtinem celebra friptura florentina, farfurie toscana cu balamale. Din acest animal obtinem un numar infinit de taieturi printre care: Walkerul, Clopotul, crupa, crupa, muschiul, umarul de crupa si multe altele. Metoda de gatit toscana poate fi una singura: strict in sange, dar te poti bucura de Friptura de vita chianina medium rare sau bine facut.
In antichitate, acest animal era obisnuit sa lucreze de la oameni precum romanii si etruscii si astazi sunt crescute exclusiv pentru productia de carne. Natura ei ii permite sa aiba o viata grozava la pasune, desi majoritatea fermelor raspandite Valdichiana se desfasoara in spatii inchise si parcele. Vine in ambele cazuri ale exploatatiilor in care animalul respira aer curat si se hraneste cu furaje si hrana ierboasa fara conservanti.
Acest gigant alb a fost intotdeauna apreciat de oameni pentru capacitatea sa de a rezista la eforturi mari si pentru Majestatea sa. De ani de zile se fac verificari tintite asupra carnurilor pentru a evita escrocherii, pentru aceasta s-a infiintat un fel de carte in care sunt inscrise bovine de rasa pura. In plus, o garantie a autenticitatii carnii este marca inregistrata IGP Vitellone Bianco dell'appennino Centrale.
Chianina este centrul multor targuri si traditii: un vitel chianina este ravnita echipa castigatoare a premiului a Calcio Storico Fiorentino. In Palio di Siena, in schimb, boi Chianina tragand Carroccio (caruta, care purta stindardul Palioului) in timpul paradei din Piazza del Campo.