Toate comenzile primite între 1 și 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai! Paște Fericit și Sărbători Luminate alături de toți cei dragi!

"Lombata" Vita, Chianina IGP, 8 coaste, mascul, aproximativ 22 kg

Chianina
-6%
5.200,00 lei 4.870,00 lei
Produs cantarit. Greutatea finala poate sa difere ±10%, iar costul final va fi comunicat dupa plasarea comenzii.

Pretul se bazaza pe greutatea estimata de 22 kg

Echipa noastra face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Fotografiile au caracter informativ iar unele specificaţii pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Pentru informatii suplimentare va stam oricand la dispozitie la telefon sau prin email.
 
Precomanda

Durata de livrare: 15 - 20 zile lucratoare

Limita stoc
Precomanda
Cod Produs: JC.FRE09051F Ai nevoie de ajutor? 0371000444
La achizitionarea acestui produs primiti 487 lei pentru comenzile viitoare
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Carnea de Chianina isi ia numele de la patria sa, Valdichiana. Este o rasa veche de vite italiana, mai ales in Toscana, dar si in Umbria si Lazio. Blana ei este alb pur si picioarele conice ii permit sa pasceasca fara dificultate.

Carnea sa este cea mai valoroasa din Italia, prin aceasta obtinem celebra friptura florentina, farfurie toscana cu balamale. Din acest animal obtinem un numar infinit de taieturi printre care: Walkerul, Clopotul, crupa, crupa, muschiul, umarul de crupa si multe altele. Metoda de gatit toscana poate fi una singura: strict in sange, dar te poti bucura de Friptura de vita chianina medium rare sau bine facut.

In antichitate, acest animal era obisnuit sa lucreze de la oameni precum romanii si etruscii si astazi sunt crescute exclusiv pentru productia de carne. Natura ei ii permite sa aiba o viata grozava la pasune, desi majoritatea fermelor raspandite Valdichiana se desfasoara in spatii inchise si parcele. Vine in ambele cazuri ale exploatatiilor in care animalul respira aer curat si se hraneste cu furaje si hrana ierboasa fara conservanti.

Acest gigant alb a fost intotdeauna apreciat de oameni pentru capacitatea sa de a rezista la eforturi mari si pentru Majestatea sa. De ani de zile se fac verificari tintite asupra carnurilor pentru a evita escrocherii, pentru aceasta s-a infiintat un fel de carte in care sunt inscrise bovine de rasa pura. In plus, o garantie a autenticitatii carnii este marca inregistrata IGP Vitellone Bianco dell'appennino Centrale.

Chianina este centrul multor targuri si traditii: un vitel chianina este ravnita echipa castigatoare a premiului a Calcio Storico Fiorentino. In Palio di Siena, in schimb, boi Chianina tragand Carroccio (caruta, care purta stindardul Palioului) in timpul paradei din Piazza del Campo.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!