Baza pentru acest otet este un sake care a fost preparat cu apa dintr-un izvor subteran. Se folosesc 200 g de orez per litru de otet. Adica de 5 ori cantitatea ceruta de lege. Umami foarte rotund si fin. Recomandat pentru sushi, sosuri, muraturi etc. Fabrica de bere de otet Iio Jozo din provincia Kyoto este adesea mentionata ca fiind cea mai buna din toata Japonia. Acest lucru se datoreaza in principal standardelor de calitate extrem de ridicate pentru produsele de baza. Orezul de la fermierii contractati locali si partial din propria lor cultura este cultivat fara pesticide. Ca si in cazul tuturor tipurilor de otet de orez fermentat in mod traditional, un sake este preparat mai intai, motiv pentru care termenul de otet de vin de orez este mai potrivit. Acesta este fermentat in otet in aproximativ 100 de zile si apoi lasat sa se maturizeze din nou timp de 8 luni. Producatorii mari de otet au nevoie doar de 1! Zi. Conform legii, otetul de orez poate fi numit asa doar daca este preparat cu cel putin 40 g de orez pe litru de otet. Iio Jozo foloseste 200 de grame pentru otet conventional si 320 de grame pentru otet premium.
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.