In jurul solurilor calcaroase si celor cu nisip moderat de pe langa depozitele morainice din Pinzon, Mazon si Graun se produc anual cele mai bogate recolte de Pinot Noir, vinificatorii zonali facand ample cercetari si investitii pentru ca acestea sa ramana la cel mai inalt randament odata cu trecerea timpului.
Fiecare ciorchine de strugure sanatos si proaspat este ales pe masa de sortare, apoi supus proceselor de vinificatie in masa cu profil biologic. Fermenatia pe paie in rezervoare de otel inoxidabil a dus la obtinerea nivelului de acidificare potrivit,urmand imbatranirea timp de 8 luni in baril de stejar mare si mic.
Culoarea sa rosu-granat alaturi de inconfundabilele arome de fructe rosii dulci si bomboane ies la iveala la nivel olfactiv. Gustativ puterea sa tanara, aromele de zmeura, ceai verde si scortisoara alaturi de taninii matasosi si aciditatea proaspata conduc la un final pe masura. A se consuma alaturi de preparate din vanat mic si branzeturi tari.
peste.
Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare