Tagliatelle sunt raspandite in toata Italia si fac parte din familia de paste lungi cu sectiune plata.
Acestea provin din regiunile din nordul Italiei, in special din traditia gastronomica si culinara emiliana.
Originea emiliana a Tagliatelle este demonstrata de prezenta lor in vorbele si idiomurile populare inradacinate in randul poporului emilian.
Avem un exemplu de radacinile profunde emiliene ale Tagliatelle in „Stiinta gatitului si arta de a manca bine” de Pellegrino Artusi: „Tagliatelle scurte si tagliatelle lungi, spun bolognesii, si ei spun bine, pentru ca tagliatelele lungi ii sperie pe bieti soti si tagliatelele scurte marturisesc incompetenta celor care le-au facut si, le slujesc in felul asta.” Versatilitatea lor naturala le face gustoase cu toate tipurile de condimente: sunt excelente ca paste uscate sau flanuri de paste, perfecte cu condimente pe baza de peste si crustacee, unt, sosuri albe pe baza de branzeturi moi si smantana de lapte cu adaos de curry sau sofran.
Disponibil in pachete de 500 g.
Gatire: 7 min