Plancton Marino din Puerto Sta María, Cádiz, este singura companie din lume care are voie sa ofere plancton pentru consum. Din cele aproximativ 800.000 de specii de plancton, planctonul care este special adecvat pentru consum este colectat si sortat pe un strat de agar-agar acoperit.In momentul recoltarii, lichidul este centrifugat. Ceea ce ramane este o masa pastosa super-verde, plancton viu. Liofilizarea transforma masa intr-o pulbere durabila. Are gust de „creveți”, nu - creveții au gust de plancton pentru ca, printre altele, se hranesc cu el. Exista si aroma frunzelor de Yaki Nori prajite, ceva mineral si nuci de pin/alune usor prajite. Prelucrarea este destul de simpla. Se amesteca intr-un raport de 1:5 cu, de exemplu, apa și sare. Lasati-l la macerat timp de 5 minute. Planctonul are nevoie de sare pentru a-si activa toate aromele. Acest amestec dureaza doar aproximativ 24 de ore, după care calitatea scade. Pentru sashimi, pestele poate fi condimentat si cu o solutie de sare si stropit cu pudra de plancton. Functioneaza ca umami pentru peste si fructe de mare.
Durata de livrare: 2-3 zile lucratoare
Microalge liofilizate. Ingrediente: Alge (T.chuii). (Contine SULFITI care apar în mod natural). Cantitatea zilnica maxima recomandata 250 mg. A se pastra la loc racoros, uscat si ferit de lumina.
Valori nutritive: per 100 g
Valoare calorica: 1408 kJ/337 kcal
Grasimi: 7 g
Acizi grasi saturati: 2,1 g
Carbohidrati: 32 g
Zaharuri: 0 g
Proteine: 38 g
Sare: 4,8 g