Algele marine Dashi Kombu sunt o parte importanta a bucatariei din Asia de Est si in special din bucataria japoneza. Sunt folosite ca ingredient pentru supe, salate, preparate cu orez si taitei si, de asemenea, pentru gatit orez sushi. Orezul capata aroma fina prin gatirea unor bucati de alge inainte de a fi acidulat.
Alge uscate. Ingrediente: alge marine uscate (laminaria japonica). Consumul a mai mult de 3 g pe zi poate duce la tulburari tiroidiene. Preparare: Stergeti Dashi Kombu cu grija cu o carpa curata si uscata, astfel incat sa ramana cat mai mult din stratul alb posibil pe suprafata. Apoi taiati de mai multe ori. Puneti algele intr-o cratita cu apa si lasati timp de 6 pana la 8 ore. Se fierbe la foc mic timp de 20-30 de minute, apoi se scot algele marine. Utilizati 3/4 de lingurita (3,4 ml) de bulion per portie, adaugand mai mult bulion dupa gust. A se pastra intr-un loc rece, uscat si ferit de lumina. Odata deschis, pastrati intr-un recipient ermetic si consumati in termen de 1 luna.
Valori nutritive:
per 100 g
Valoare calorica:
723kJ / 174kcal
Grasimi:
1.4 g
Acizi grasi saturati:
0.5 g
Carbohidrati:
18 g
Zaharuri:
<0.5 g
Proteine:
7.7 g
Sare:
6.6 g
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.