Reblochon-ul atrage atentia cu parfumul sau de grajd, dar aroma sa este mai subtila: aromele de nuci, fructate domina mult timp. Scoarta este lubrifiata pentru o lunga perioada de timp, dar poate prezenta usoare urme de mucegai in curs de coacere.
Un gratin de cartofi cu Reblochon este de vis! Daca calatoriti prin satele din zona de origine, veti gasi preparate clasice si simple cu aceasta branza in restaurantele de pretutindeni.
CU CE BEI - Vinurile rosii din Burgundia cu taninuri nu prea puternice si fructat fin. Sau o bere grea cu malt care ar putea avea chiar si o usoara dulceata.
DE UNDE VENE - Alpii Savoiardi
LUCRURI DE STIUT - Reblochon vine de la „reblocher” = a se retine. Au fost intotdeauna branzeturi mici, moi, cu un timp scurt de maturare, care erau usor de ascuns de ochii domnului, care ii cerea datoriile. O a doua mulsoare a fost efectuata in multe ferme si s-a produs branza din aceasta cantitate mica de lapte pentru uz propriu.
Pretul nostru se bazeaza pe greutatea estimata de 0,25 KG
Scrie un review