Este produsa din lapte crud de oaie din rasa Latxa. Este o branza tare, usor spre mediu-picanta.
Branza Idiazabal este originara din Tara Bascilor si Navarra.
Numele „Idiazabal” nu se refera la orasul Idiazabal din provincia GIPUZA ca loc de origine, ci mai degraba la centrul geografic al zonei in care se produce branza din lapte de oaie cu caracteristici similare.
Este considerata una dintre cele mai bune branzeturi de oaie din lume, comparabila cu Manchego dar cu un gust mai rustic si mai afumat.
Produsa in cantitati limitate, folosind metode traditionale.
Se potriveste cu vinuri rosii fructate, albe seci sau vinuri spumante seci. Fiind foarte versatila o puteti combina atat cu miere cat si cu paine rustica sau biscuti sarati.
Durata de livrare: 4-5 zile lucratoare
Idiazabal DOP, branza spaniola tare, produsa din lapte crud de oaie; minimum 45% grăsime. Ingrediente: Lapte crud de oaie, sare, cheag, bacterii lactice si conservanti E-252 si E-1105 (lizozim: produs din oua). Conservanti pe crusta (E-202 și E-235). Crusta necomestibila. A se pastra la frigider intre +3°C și +8°C. Fabricat in Spania. Proprietati: Proteine din lapte animal.
Valori nutritive: per 100 g
Valoare calorica: 1802 kJ/435 kcal
Grasimi: 38 g
Acizi grasi saturati: 27 g
Carbohidrati: 0,3 g
Zaharuri: 0 g
Proteine: 23 g
Sare: 1,5 g
Alergeni (poate contine urme): LAPTE
Atentie: Echipa noastra face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Fotografiile au caracter informativ iar unele specificaţii pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Pentru informatii suplimentare va stam oricand la dispozitie la telefon sau prin email.