Agent de dospire pentru produse de patiserie. Constă din cel puțin două componente chimice: o substanță care formează acid carbonic și un acidifiant. În combinație cu umiditatea și căldura, ele inițiază un proces chimic. Formarea bulelor de gaz face aluatul pufos. Dacă praful de copt este folosit ca dospitor, aluatul nu trebuie să crească, dar poate intra direct în cuptor. Praful de copt este potrivit în special pentru prăjituri și produse de patiserie. Chiar și aluturile grele, cu multă grăsime, zahăr, nuci și stafide devin aerisite cu el.
Agent de dospire. Ingrediente: difosfat disodic E450i, bicarbonat de sodiu E500ii, FĂINĂ DE GRÂU. Dozare: 10 g până la 500 g făină. Țineți închis. Protejați de umiditate și căldură.
Valori nutritive:
per 100 g
Valoare calorica:
835kJ / 197kcal
Acizi grasi saturati:
0.28 g