Pectin NH - Nappage este un amestec de pectină pe bază de plante și poate fi folosit universal, în special pentru glazură gelificată și umpluturi cu pulpa. Se amestecă ingredientele cu Pectin NH și se amestecă în preparatul lichid până când se formează o masă fără cocoloașe. Pectina se dizolvă rapid la 80/85°C. Următoarele pectine sunt disponibile pentru alte domenii de aplicare: - Pectin RS 150 - Rapid Set (pentru gem/marmeladă) - Pectagel Rose (pentru înghețată și sorbet) - Pectagel 843 (pentru topping de fructe și înghețată glazurată) - Pectin X 58 (pentru glazura fara pulpa de fructe) - pectina galbena, pectina galbena (pentru paste de fructe si umpluturi solide)
Agent de gelifiere universal pentru turnare și umpluturi cu fructe sau pulpă de fructe - poate fi dizolvat din nou. Ingrediente: Pectină E440ii, stabilizator: E450i, dextroză, stabilizator: E341iii. Proprietăți: Pectina NH poate fi utilizată în preparate apoase și pe bază de fructe. Gelificarea are loc în legătură cu calciul după încălzire. Rezistența completă și finală este atinsă după 24 de ore. Produsul este ușor de dizolvat din nou. Dozare: 0,80%-1,20% (8 g până la maximum 12 g la 1 kg greutate totală) în funcție de puterea cerută de rețetă. Prelucrare: Pentru a utiliza Pectin NH fără cocoloașe: - Amestecați Pectin NH cu celelalte ingrediente uscate (zahăr, pudră de glucoză, dextroză...) și turnați acest amestec în preparatul lichid amestecând energic pentru a preveni formarea cocoloașei. - Se amestecă până se formează o masă uniformă. - Pectina se dizolva rapid la 80/85°C.
Solubilitatea pectinei depinde de metoda de prelucrare și de natura masei inițiale. Se îmbunătățește prin tratament termic (timp, temperatură) și prelucrare mecanică (mașină de bătut, omogenizator). Pectina este ceva mai greu de prelucrat în mase cu un conținut ridicat de calciu (apă și lapte foarte tare). Timpul de procesare este prelungit sau sărurile pot cristaliza.
A se pastra la loc rece si uscat.