Fiu al unui teritoriu puternic caracterizator, cel al Roero, si al unei dorinte de productie care vizeaza intarirea recunoasterii soiului, dincolo de placere, Blangè imbina o abordare durabila in podgorie cu modernitatea executiei.
Fructele si mineralitatea, parfumul si prospetimea calibrata, coexista intr-un alb care a facut ca placerea si transversalitatea sa fie marca sa comerciala
Caracteristicile care l-au facut pe Ceretto Blangé atat de faimos se datoreaza spiritului indraznet si artistic al oenologului Donato Lanati care, pentru a-si spori puterea si intensitatea aromatica, a inaugurat tehnica criomacerarii in anii 1980, adica contactul pieilor cu mustul pt. aproximativ 12 ore la o temperatura de 5°C. Aceasta tehnica favorizeaza extragerea maxima a aromelor primare ale strugurilor, pastrand curatenia aromatica si delicatetea fructului. Aromele sunt de fapt intense si variate: pere, mar, piersici, citrice si multe fructe tropicale. Sorbitura confirma sufletul intens fructat, combinat cu prospetime echilibrata si persistenta buna. Un alb care a scris istoria alburilor Langhe si care se confirma si astazi ca foarte placut si captivant, apreciat de pasionatii din intreaga lume.