Acest Prosecco DOC Rosè Millesimato in varianta Brut este obtinut din vinificare separata cu presare moale a strugurilor Glera si Pinot Noir, din decantarea statica ulterioara si fermentarea la 18° C cu drojdii selectate pentru Glera si in final din macerare rosie pentru Pinot Noir. Pinot Noir se culege in prima saptamana a lunii septembrie si Glera pe la jumatatea lunii septembrie Strugurii sunt presati si fermentati la o temperatura controlata de 23-25°C intr-un proces care dureaza aproximativ doua saptamani. Ulterior, rafinarea si rafinarea in otel are loc pana cand amestecul este compus. Cele doua vinuri sunt apoi mutate intr-o autoclava (10% Pinot Noir, 90% Glera) si aici are loc a doua fermentatie. Vinul spumant se odihneste timp de 60 de zile in autoclava inainte de a fi imbuteliat.
Are o culoare roz pal. Caracterul sau intrigant si complex iese in evidenta pe nas. Notele de trandafir, violeta si fructe tropicale se alterneaza elegant. La palat este proaspat si delicat, cu senzatii care amintesc de grapefruit roz si mar verde, intr-o inghititura complexa si usoara in acelasi timp.
Se potriveste bine cu preparate cu aroma usoara, carne alba si peste, produse de patiserie uscate
Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare
Atentie: Echipa noastra face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Fotografiile au caracter informativ iar unele specificaţii pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Pentru informatii suplimentare va stam oricand la dispozitie la telefon sau prin email.