Plancton Marino din Puerto Sta María, Cádiz, este singura companie din lume care are dreptul sa ofere plancton pentru consum. Din cele aproximativ 800.000 de specii de plancton, un plancton deosebit de potrivit pentru consum este colectat si sortat pe un strat de agar-agar acoperit. In momentul recoltarii lichidul este centrifugat. Rezultatul este o masa superverde, pastoasa, plancton viu. Liofilizarea transforma masa intr-o pulbere durabila. Gustul este similar cu cel al crevetilorPrelucrarea este destul de simpla. Se amesteca intr-un raport de 1: 5 cu apa si sare. Lasati la macerat timp de 5 minute. Planctonul are nevoie de sare, astfel incat toate aromele sa fie activate. Acest amestec poate fi apoi pastrat doar aproximativ 24 de ore, dupa care isi va pierde din calitate Pentru un sashimi, pestele poate fi acoperit si cu o solutie de sare si stropit cu pudra de plancton. Functioneaza ca un umami pentru fructe de mare.