Datand de mii de ani, shiitake uscat a fost folosit in medicina si gatit in toata Asia de Est. Ciuperca era adesea macinata sau folosita in ceaiuri si prescrisa pentru infectii respiratorii, pentru a imbunatati circulatia sangelui si pentru a preveni imbatranirea. Faptul ca avea un gust atat de neplacut incat se credea ca este un dar de la zei a facut din el un medicament pe care multi erau bucurosi sa-l ia.
Ingrediente Ciuperci shiitake uscate.
Aplicatii recomandate Atunci cand sunt asociate cu orez pilaf, prajit sau risotto, aceste ciuperci Shiitake confera aroma lor pamantoasa, plina de corp. Infuzarea supelor sau sosurilor cu aroma lor de umami sau cu mese de pui sau friptura.
Pregatirea de baza Regula generala, 1 oz. de ciuperci uscate se reconstituie la 3-4 oz. de ciuperci. Pentru preparare, incepeti prin a clati produsul in apa rece, curenta, pentru a indeparta orice resturi. Pentru reconstituire, puneti cantitatea dorita de ciuperci de folosit intr-un bol, acoperiti cu apa clocotita si lasati-le la macerat 15-20 de minute inainte de scurgere.
Valori nutritive:
per 100 g
Valoare calorica:
1122 kJ / 270 kcal
Acizi grasi saturati:
0,5 g
Atentie:
Echipa noastra face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Fotografiile au caracter informativ iar unele specificaţii pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Pentru informatii suplimentare va stam oricand la dispozitie la telefon sau prin email.
Informatii conformitate produs