Bonito, cunoscut și sub numele de pește albastru, este un tip de ton din familia macroului. Peștele joacă un rol foarte important în bucătăria japoneză, dar datorită gustului său unic este rar folosit ca topping pentru sushi și mai ales în fulgi (Katsuo-Bushi) ca condiment. Pentru a le face, mai întâi se fierbe bonito-ul. Peștele este apoi afumat și uscat de mai multe ori până devine foarte tare. Fulgii sunt apoi răzuiți de pește cu un instrument special. Cu aroma lor puternică, sărată, sunt folosite în principal pentru supe, de ex. B. folosit pentru stocul de dashi
Fulgi de bonito adevarati, uscati, afumati. Ingrediente: FULGI DE BONITO (Katsuwonus pelamis). A se pastra uscat, racoros si ferit de lumina. Odata deschis se pastreaza intr-un recipient ermetic, se da la frigider si se consuma rapid. Zona de captură: Prinsă Oceanul Indian de Vest și altele. Metoda de pescuit: pescuitul cu plasă.
Valoare calorica:
1473kJ/348kcal
Grasimi:
3.3g
Acizi grasi saturati:
1.3 g
Carbohidrati:
0 g
Zaharuri:
0 g
Proteine:
80 g
Sare:
0.5 g
Alergeni (contine):
peste
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.