Ingrediente: ciuperci Shiitake.
Durata de livrare: 2-3 zile lucratoare
Donko se recolteaza inainte ca capacul ciupercilor sa se deschida dupa ce a crescut lent in timpul iernii. Acest lucru le confera acestor shiitake o pulpa foarte carnoasa. Pline de umami si aroma, arata si foarte bine si, prin urmare, sunt potrivite si pentru sushi nigiri sau temari, de exemplu. Sau sote ca o ciuperca intreaga. Ciupercile se dubleaza cand sunt hidratate si sunt de aproximativ 4,5 ori mai grele. Shiitake-urile Takehisa sunt cultivate in general pe trunchiuri de copaci depozitate in padure, ceea ce le confera o aroma incomparabila care nu poate fi gasita in shiitake-urile cultivate industrial pe mediu nutritiv. Familia Takehisa, provincia Fukuoka, este specializata în aceasta specialitate premiata de aproape 100 de ani.
Valori nutritive: per 100 g
Valoare calorica: 761 kJ/182 kcal
Grasimi: 3,7 g
Acizi grasi saturati: 0,33 g
Carbohidrati: 63,4 g
Zaharuri: 18 g
Proteine: 19,3 g
Sare: 0g