Ingrediente: Apa, malt din grau, orz cu malt, drojdie, hamei
ALCOOL: 5.1 % vol.
Pe vremurile bune, când berea încă se maturiza în butoaie de lemn și era turnată în ulcioare, MAXL-ul nostru de astăzi. Helle! isi are originea.
În anul 1876, când Carl-Paul Gottfried Linde a dezvoltat mașina de refrigerare până la maturitate în serie, a devenit posibil să se renunțe la gheață naturală ca lichid de răcire. Acest lucru a făcut posibilă stocarea berii făcute din malțuri ușoare de orz fără probleme.
La un an de la inventare (1877), fabrica de bere din Maxlrain a fost mutată din castel în actuala clădire a fabricii de bere. Maestrul de bere din acea vreme a fost condus de ambiția de a prepara cea mai bună Helle din întreaga regiune. A efectuat numeroase experimente de fabricare a berii în noua berărie și, la orele târzii, a gustat rezultatele împreună cu prietenul său Maxl, proprietarul hanului Castle din Maxlrain. Când Maxl a găsit un lot deosebit de reușit, își înscrie numele „Maxl” cu un creion de cretă pe butoiul respectiv.
Probabil că în această perioadă a apărut deja aici o bere, care mai târziu, într-o formă similară, și-a început triumful sub numele de „Münchner Helles” și este mai populară ca niciodată în prezent.
Atentie:
Echipa noastra face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Fotografiile au caracter informativ iar unele specificaţii pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Pentru informatii suplimentare va stam oricand la dispozitie la telefon sau prin email.
Informatii conformitate produs