Titlul de cea mai veche berarie din lume se afla in mainile lui Weihenstephaner, fondata in 1040 pe dealul Weihenstephan, la nord de Munchen, in Freising.
Beraria a functionat de aproape 1000 de ani.
Alaturi de unii dintre cei mai cunoscuti maestri de bere din lume, a produs o gama excelenta de beri, toate in conformitate cu Reinheisgebot german, care a ajutat-o sa obtina numeroase premii la nivel international pentru produsele sale, precum si sa fie apreciata de cunoscatorii din peste 30 de tari din intreaga lume in fiecare zi.
Weihenstephaner Hefeweissbier cantareste 5,4% si este o bere germana de grau la varful clasei sale.
Cea mai veche berarie din lume stie cu siguranta cateva lucruri despre prepararea unei bauturi de inalta calitate, indiferent de stil. Apare o culoare galben/aurie cu un cap fin turnat alb.
Ceata, asa cum este semnatura unei beri de grau, este prezenta si elibereaza o aroma de cuisoare, banana si nucsoara provenita din malturile folosite.
Maltul este din nou evident in gust, echilibrat de fructele si condimentele pe care hameiul le aduc la masa si se imbina frumos pentru a produce o bere de grau spectaculoasa, care face exact ce trebuie.
Racoritoare si neteda, aceasta bere poate fi asociata cu fructe de mare sau peste, precum si cu branza sau preparate bavareze. Acesta este preparat dupa o traditie veche de secole, dar cand rezultatul este atat de bun, de ce sa se schimbe?
La gust, nuanțele fructate de banane și cuișoare se întâlnesc cu un condiment subtil și se combină pentru a crea un gust echilibrat, aproape cremos. Berea de grâu, natural tulbure, de culoarea chihlimbarului, este o încântare pentru toate simțurile și este ideală ca final al unei zile pline.