Asemenea calamarului mai mare, acest mic cefalopod necesita un tratament atent, care consta in curatare temeinica si apoi fierbere blanda intr-un bulion cu continut ridicat de sare pentru a-si mentine textura frageda si suculenta. Culoarea inchisa se obtine din cerneala proprie a calamarului. Umplute manual in conserve, se fierb la abur intr-un bulion facut din ulei de masline, ceapa si rosii. Poate fi consumat ca tapas, cu paella, risotto sau paste.
Greutate scursa: 85g
Calamar in cerneala. Ingrediente: calamar (Loligo Gahi - FAO41), ulei de masline, ceapa, rosii, vin, usturoi, sare de mare. A se pastra intr-un loc racoros (max 15-20°C) si uscat. A se pastra la frigider dupa deschidere si a se consuma in 3 zile.
Valori nutritive:
per 100 g
Valoare calorica:
572 kJ / 137 kcal
Grasimi:
6,3 g
Acizi grasi saturati:
1 g
Carbohidrati:
2,6 g
Zaharuri:
0 g
Proteine:
17,5 g
Sare:
0,5 g
Alergeni (contine):
Moluste
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.