Ryu no Namida - Tears of the Dragon - este numele acestui produs fantastic de la Nagasaki, locul de nastere al lui Ponzu, acest sos unic de condimente japonez facut din shoyu si citrice. Exista sute, poate mii, de soiuri de ponzu facute cu o varietate de citrice (dintre care Japonia are peste 150 de soiuri!), dar acest ponzu alb pe baza de shoyu este facut cu fructul yuko foarte, foarte rar. Atat de special incat Slowfood a recunoscut acest fruct ca mostenire culinara inca din 2008. Acest fruct citric este cunoscut in Nagasaki inca din perioada Edo, dar în prezent au mai ramas doar aproximativ 100 de copaci care cresc mai mult sau mai putin salbatici. Similar cu yuzu, dar putin mai dulce, acest fruct a fost foarte popular printre olandezii care au trait în Nagasaki între 1641 și 1854. Acest ponzu a fost creat de Kappoutoshi, un restaurant de specialitate cu preparate rafinate Kappou din Nagasaki.Pentru sashimi facut din peste cu pulpa alba, carpaccio, dressings, peste si fructe de mare la gratar, stridii. Sfat: Condimentează mancarea de morcovi cruzi cu acest ponzu!
Valoare calorica:
314 kJ/75 kcal
Acizi grasi saturati:
0 g
Alergeni (contine):
Cereale care contin gluten, boabe de soia