Bonito, numit si peste albastru, este o specie de ton din familia macroului. Pestele joaca un rol foarte important in bucataria japoneza, dar datorita gustului sau idiosincratic este rar folosit ca topping pentru sushi si mai ales in fulgi fragezi (Katsuo-Bushi)Pentru a le face, bonito este mai intai fiert. Pestele este apoi afumat si uscat de mai multe ori pana devine foarte tare. Fulgii sunt apoi razuitICu aroma lor puternica, sarata, sunt folositi in principal pentru supe
Fulgi de bonito, uscati, afumati, taiati gros. Ingrediente: bonito (Katsuwonus pelamis). A se pastra uscat, racoros si ferit de lumina. Dupa deschidere se pastreaza intr-un recipient ermetic, se pastreaza la frigider si se consuma rapid.
Valori nutritive:
per 100 g
Valoare calorica:
1360 kJ / 321 kcal
Grasimi:
3,5 g
Acizi grasi saturati:
1,2 g
Carbohidrati:
0 g
Zaharuri:
0 g
Proteine:
72 g
Sare:
2,2 g
Alergeni (contine):
peste
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.
Scrie un review