Shio-koji a fost un condiment alimentar popular in Japonia de secole. Este in mare parte necunoscut in Europa si America. Koji este orez fermentat cu o ciuperca (Aspergillus oryzae), care poate fi folosit ca alternativa la sare sau sos de soia pentru condimente. Productia este destul de simpla. Sporii ciupercii se amesteca cu orezul aburit si se pastreaza la 50° timp de cateva zile. Amidonul din orez este astfel transformat in zahar, eliberand acizi grasi, aminoacizi si glutamat natural. Aceasta forma de Koji se numeste Kome Koji in Japonia. Daca adaugati sare de mare in timpul productiei, obtineti Shio-Koji. Zaharul si sarea continute in Shio Koji scot in evidenta si mai mult gustul natural al mancarii. Shio-koji poate fi folosit pentru toate tipurile de carne, peste, tofu si legume.
Malt lichid de orez, sarat. Ingrediente: malt de orez, apa, sare, alcool. Contine alcool. A se pastra intr-un loc rece, uscat si ferit de lumina. A se pastra la frigider dupa deschidere. Produs din Japonia.
Valori nutritive:
per 100 ml
Valoare calorica:
651kJ / 153kcal
Grasimi:
0g
Acizi grasi saturati:
0g
Carbohidrati:
37 g
Zaharuri:
30 g
Proteine:
1.6 g
Sare:
14.4 g
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.